Atmosféra fotbalového MS vás totálně pohltí, říká František Straka

13. červen 2018

Celý svět míří do Ruska, kde začne zítra mistrovství světa ve fotbale – největší fotbalová akce tohoto roku. V dějišti už jsou pochopitelně všechny týmy, ty nejúspěšnější stráví v Rusku více než měsíc.

Během mistrovství ve vysílání Radiožurnálu budeme slýchat pravidelně v 8:40 ráno bývalého reprezentačního obránce a také trenéra Františka Straku, který si zahrál na šampionátu v Itálii v roce 1990. Na co se na mistrovství světa těší nejvíc?

 „Především na fotbal. Obrovská atmosféra, to vás totálně pohltí. Těším, se, až to konečně vypukne,“ říká.

Jednotlivé týmy jsou v dějišti šampionátu už zhruba týden a čeká je dlouhá doba většinou stejných dnů, program nebudou mít moc pestrý – trénink, zápas, taktické porady, mimo hřiště a hotel se asi moc nedostanou. Hrozí ponorková nemoc?

Fotbalové mistrovství světa se blíží. Chystáme postřehy i reportáže přímo z Ruska

Vladimir Putin s trofejí pro vítěze fotbalového mistrovství světa

Už tento týden začne největší sportovní akce roku. Rusko poprvé v historii hostí fotbalové mistrovství světa. Mistrovství potrvá od čtvrtka 14. června do neděle 15. července, kdy je na programu finále v Moskvě.

Vše podle Straky záleží na prvních zápasech, od toho se pak vyvíjí atmosféra a nálada. „Ponorková nemoc ze začátku vůbec není, je tam ta obrovská euforie vůbec se dostat na mistrovství světa,“ říká.

Že by ale dal některý trenér v Rusku třeba po úspěšném zápase svým hráčům úplné volno a oni vyrazili do ulic, kde mohou potkat fanoušky, to se nestane. Jak ale sám Straka vzpomíná, v Itálii na mistrovství s hráči vyrazili třeba na golf. „Ale byli jsme organizovaní,“ uzavírá.

Sledujeme, co se děje v Rusku:

8:40 Postřehy Františka Straky

10:40 Reportáž zahraničního zpravodaje Martina Dorazína

13:40 Zákulísí se sportovním redaktorem Petrem Šedivým

Finále MS vysíláme na Radiožurnálu živě v neděli 15. července od 20:00. Celý program můžete najít na našem zpravodajském serveru iROZHLAS.

autoři: Jiří Chum , prh
Spustit audio