Charles Lloyd v Praze: vyhrajte lístky na unikátní koncert

15. říjen 2019

Legendární saxofonista a skladatel Charles Lloyd se vrací do Prahy. Můžete být u toho, pokud zkusíte štěstí v naší soutěži.

SOUTĚŽ UZAVŘENA!

VÝHERCI:

Aleš Vácha, Luděk Krauter, Jiří Hlinka

Charles Lloyd nabízí nádhernou hudbu s dokonalým frázováním, bezbřehou melodickou invencí, lyričností i rockovou uvolněností. V Rudolfinu ho doprovodí klavírista Gerald Clayton, kytarista Marvin Sewell, kontrabasista Harish Raghavan, za bicí usedne stejně jako v roce 2011 Eric Harland.

Lloydovo vystoupení v pražské Lucerně v roce 1967, necelý rok před ruskou invazí, bylo pro pražské publikum neobyčejně silným zážitkem. Tehdy s ním hráli budoucí jazzové hvězdy pianista Keith Jarrett a bubeník Jack DeJohnette. V roce 2011 připravily Struny podzimu Lloydův pražský comeback koncertem v Rudolfinu, na kterém ho doprovodilo jeho nové kvarteto: na klavír Jason Moran, na kontrabas Rueben Rogers a na bicí Eric Harland. 

Poslouchejte Český rozhlas Jazz a dozvíte se soutěžní otázku, ukrytou v našem vysílání!

Vypsáno: 15. 10. – 24. 10. 2019

POZOR: Soutěžní otázku uslyšíte pouze ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz a to po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Výherce tentokrát losujeme z došlých správných odpovědí.

O co se hraje? 

3 x 2 lístky na koncert Charlese Lloyda (31. 10. Rudolfinum)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.