Digitální stanice D-dur umožní zpětný poslech oblíbeného pořadu Na návštěvě

13. srpen 2019

Program Na návštěvě se na D-dur vysílá každou sobotu a neděli od 8:00 do 12:00. Význačné kulturní osobnosti tam vybírají klasickou hudbu, která se jich nějak dotýká. Tvůrci pořadu navštěvují osobnosti většinou přímo u nich doma.

Digitální stanice D-dur, kterou provozuje Český rozhlas, umožní na svém webu zpětný poslech oblíbeného pořadu Na návštěvě. D-dur není v úplně jednoduché situaci, co se této možnosti týká. „D-dur tvoří z 90% hudba, ta je někým zkomponovaná, někým zahraná, takže to se zpětným poslechem není tak snadné,“ vysvětluje šéfredaktor speciálního okruhu Lukáš Hurník. V případě pořadu Na návštěvě je tato funkce k dispozici v rámci Audioarchivu (Celodenní záznamy).

Program Na návštěvě se na D-dur vysílá každou sobotu a neděli od 8:00 do 12:00. Význačné kulturní osobnosti tam vybírají klasickou hudbu, která se jich nějak dotýká. Tvůrci pořadu navštěvují osobnosti většinou přímo u nich doma. Někdy se také věnují hudebním osobnostem, které už doma navštívit nemůžeme, ale které zanechaly v hudebním světě výraznou stopu. Stanice D-dur je součástí multiplexů ČRo DAB+ a Teleko. Od minulého týdne je stanice dostupná také v Olomouci na kanálu 12B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související