Do letošní soutěže Stavba Karlovarského kraje se přihlásilo 28 staveb a 12 projektů

16. květen 2024 08:00

Regionální stavební sdružení Karlovy Vary vyhlásilo 23. ročník přehlídky a soutěže Stavby Karlovarského kraje. O hlasy laické i odborné veřejnosti se uchází 28 staveb, 12 projektů a 6 zachráněných památek.

O titul Stavba roku budou soutěžit stavby i rekonstrukce z celého Karlovarského kraje. Jsou přihlášeny bytové domy, stavby občanské vybavenosti, stavby dopravní i průmyslové. Soutěží i nemocnice, zámek a úpravy veřejných ploch.

V přehlídce projektů jsou k vidění návrhy bytových domů, parkovací dům, generel nemocnice, projekt části D6 a územní studie Krušné hory – západ.

Hlasovat pro realizovanou stavbu, projekt a zachráněnou památku můžete do 18. června 2024 zde.

„Snahou pořadatelů pro letošní ročník bylo podpořit patriotismus a hrdost na krásné stavby v Karlovarském kraji. A také vrátit naději na to, že i v současné složité době je možné realizovat stavby, které nás přežijí a budou sloužit lidem,“ uvedla za organizátorské Regionální stavební sdružení Karlovy Vary manažerka Anna Vlášková.

Hlavní podmínkou pro přihlášení stavby a projektu bylo, že stavba musí být postavena na území Karlovarského kraje a musí být zkolaudována a uvedena do provozu v období předchozích tří let, projekty musí být zpracovány za období posledních pěti let. Zároveň v letošním roce organizátoři opět představují zachráněné památky v Karlovarském kraji.

Nejlepší stavby a projekty budou vyhlášeny v rámci Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje 18. června na slavnostním večeru v Císařských lázních v Karlových Varech.

Spustit audio