Druhé desky se trochu bojím, ale buďme autentičtí a může to vyjít, říká vítězka Startéru Máří

30. duben 2024

Místo drtivé porážky šlo o napínavý souboj do posledních vteřin. Startér 2023/2024 nakonec vyhrála písničkářka Máří, kterou letos čeká natočení vítězného videosinglu, live videa, Radio Wave Studio Session a koncertování v létě (které znovu přijde!). Jak s výhrou naloží? A co nám o Máří, Šimonovi a Honzovi prozradil jimi kurátorovaný playlist?

„Zítřek nevidím jsme poslali do Startéru, protože to byl náš první singl, doporučil nám to Nèro Scartch,“ vysvětluje Máří. Nèra si z uplynulého ročníku hitparády můžete pamatovat i jako soutěžícího s aliasem purpl boi. S hlasováním ve finále potom výrazně pomohli i známí a sousedé z Roztok u Prahy. „Bavili jsme se s lidma z Roztok, že tam musíme udělat nějaký koncert, protože ta podpora byla neuvěřitelná.“

V blízké době se Maří, kytarista a producent Šimon a klávesista Honza chystají na soustředění. „Budeme soustředit naše nápady, který jsme posbírali za nějaký období a uvidíme.. teď jsem zrovna měla den, kdy jsem si říkala, že vůbec nevím, jak jsem tu desku udělala,“ směje se Máří a přiznává, že existence povedeného debutového alba Léto znovu přijde psaní nových věcí možná trochu komplikuje, protože vytváří určitý tlak očekávané kvality.

Pište hity a posílejte je na starter@rozhlas.cz, dostaneme se k nim během letošního podzimu. Mezitím poslouchejte mimosezónní speciály Startéru, a to každé druhé pondělí ve 20:00.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.