Eddie Palmieri: soutěž o vstupenky

7. říjen 2013

Hrajeme o lístky na jazzovou legendu

Pianista a průkopník latin-jazzu Eddie Palmieri míří do Prahy: 14. listopadu vystoupí se svým 11-ti členným bandem Eddie Palmieri Salsa Orchestra ve Velkém sále Lucerny. Čtyři vstupenky na koncert můžete vyhrát, pokud budete poslouchat Český rozhlas Jazz!

Hudební kariéra Eddie Palmieriho trvá již více než 50 let, kdy byl povětšinou frontmanem salsa a latino jazz orchestrů. Jeho diskografie zahrnuje 36 titulů. Eddie Palmieri byl oceněn devíti cenami Grammy. První Grammy získal již v roce 1975 a bylo to vůbec poprvé, kdy National Academy of Recording Arts & Sciences (Naras) uznala kategorii Latino. V roce 1993 byl jmenován do správní rady National Academy of Recording Arts and Sciences v New Yorku a v roce 1995 pomohl vytvořit novou kategorii Latin Jazz.

Obdržel mnoho prestižních ocenění jako například cenu National Black Sports and Entertainment Lifetime Achievement Award, kdy se tak ocitl mezi jmény jako Roberto Clemente, Count Basie, Max Roach, Billie Holiday a Dinah Washington.

Vstupenky na tento mimořádný koncert můžete vyhrát v aktuální soutěži. Stačí poslouchat Český rozhlas Jazz, kde se také dozvíte soutěžní otázku!

02697747.jpeg

Vypsáno: 7. 10. – 20. 10. 2013 POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 4 x 1 vstupenka na koncert Eddie Palmieri Salsa Orchestra (Velký sál Lucerny, Praha, 14. 11. 2013)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.