Herců je v Česku víc, než rolí, říká herečka Pavla Dostálová. Bude jednou terapeutkou herců?

Pavla Dostálová je olomoucká rodačka a patriotka, dcera bývalého ministra kultury v dobách porevolučních, herce, divadelního dramaturga, textaře, scenáristy, režiséra, publicisty Pavla Dostála. 

Je tedy jasné, že herecké geny má v krvi. „Chtěla jsem být vždycky herečka. Měla jsem období, kdy jsem chtěla být klaun v cirkuse, nebo provazochodkyně. To mě ale rychle přešlo. Stejně jako, že jsem jednu chvíli chtěla studovat zemědělku a jízdu na koni. Pak jsem se tedy vrátila k tomu, že chci hrát,“ usmívá se dnes Pavla Dostálová.

Znát ji můžete jako milou holku ze seriálů Pálava a Lajna, nebo mrcha z Ligy mužské moudrosti. Ve skutečnosti laskavá a obětavá mladá žena, která miluje lidi i zvířata. A když je potřeba pomoci, jde do toho i za cenu vlastního ohrožení. „Jednou jsem vletěla mezi dva chlapy, z toho jeden měl v ruce nůž. Tehdy jsem si to ani neuvědomila to nebezpečí, do kterého jsem se vystavila,“ vypráví.

Proč se rozhodla zapojit do projektu, který podporuje pěstouny? A proč by jednou chtěla být terapeutkou herců? 

Poslechněte si kompletní rozhovor s Pavlou Dostálovou.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Zora Ježková , dja
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.