Hrajeme o lístky na Marcuse Millera a Bad Plus

2. duben 2015

6 vstupenek na Mladí Ladí Jazz

Mezinárodní jazzový festival Mladí Ladí Jazz navazuje na tradici jazzu v českém prostředí a snaží se navrátit mladé publikum zpět k jazzové hudbě. „Letos jsme se rozhodli věnovat převážně americké jazzové scéně - rodišti tohoto žánru,“ vysvětluje jeden z organizátorů festivalu Jan Gregar. Mezi hlavní hvězdy patří nepochybně trio Bad Plus a basistická legenda Marcus Miller.

The Bad Plus bývá často přirovnáváno k projektu již zesnulého Esbjörna Svenssona. Uskupení ve složení Reid Anderson (basa), Ethan Iverson (piano) a David King (bicí) vzdají hold zakladateli free jazzu, Ornettu Colemanovi. Koncert se koná v Paláci Akropolis 18.4.Marcus Miller v rámci festivalu Mladí Ladí Jazz představí své zbrusu nové album Afrodeezia, které vyšlo v březnu u labelu Blue Note. Miller vystoupí 26. 4. v Roxy. Podrobnosti o festivalu čtěte zde.

Vstupenky na oba koncerty můžete vyhrát v naší aktuální soutěži. Stačí, když budete poslouchat Český rozhlas Jazz a dozvíte se více!

02705220.jpeg

Vypsáno: 2.4. – 12.4. 2015 POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? První čtyři výherci:4 x 1 volný vstup na Marcuse Millera, 26. 4. Roxy, PrahaPátý + šestý výherce v pořadí:2 x 1 volný vstup na Bad Plus, 18. 4. Palác Akropolis, Praha

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.