Hrajeme o nové album Tiburtina Ensemble

5. květen 2014

3 x CD Apokalypsis

Ženský vokální soubor Tiburtina Ensemble je jediným svého druhu v Čechách; vznikl v roce 2008, specializuje se na interpretaci gregoriánského chorálu, středověkého vícehlasu a soudobé hudby a přes svou krátkou dosavadní existenci se řadí mezi evropskou špičku v oblasti interpretace staré hudby.

Na novém CD Apokalypsis, které můžete vyhrát v aktuální soutěži, se uskupení pod vedením Barbory Sojkové spojuje s jazzovým triem Davida Dorůžky. Barbora Sojková o spojení obou žánrů říká: „Trio improvizujících instrumentalistů zde plní roli zástupce středověkých nástrojů, jakož i roli instrumentálního spoluvypravěče příběhu – příběhu, který v textech chorálních a vícehlasých skladeb přinášejí ženské hlasy. Vzniká tak syntéza určité “konzervativní” improvizační praxe středověku s improvizací 21. století.“.Jak můžete CD Apokalypsis? Stačí, když budete poslouchat Český rozhlas Jazz a dozvíte se soutěžní otázku!

Vypsáno: 5. 5. – 18. 5. 2014

02390601.jpeg

POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 3 x CD Tiburtina Ensemble + David Dorůžka Trio - Apokalypsis (Animal Music, 2014)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cza do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka