Jazz notes Jiřího Starého

11. duben 2013

Ve čtvrtečním novinkovém pořadu Jazz notes pohovoří Jiří Starý s organizátorem festivalu Mladí ladí jazz, Janem Gregarem a pozve vás na hudební události nadcházejících dnů.

Festival Mladí ladí jazz podporuje mladé hudebníky, kteří se chtějí v rámci festivalové soutěže Jazz Fruit utkat o titul vítěze letošního ročníku a získat finanční odměnu určenou k vydání nového alba. Finále soutěže proběhne 19. dubna v pražském klubu Jazz Time. Vedle soutěžení se návštěvníci festivalu mohou setkat s koncerty českých i zahraničních kapel, mezi nimž bezesporu zazáří francouzská písničková skupina Paris Combo, která vystoupí 12. 4. v Paláci Akropolis a jedním z vrcholů festivalu bude představení rakouského souboru Radio String Quartet Vienna s novým repertoárem věnovaným skladbám legendárního pianisty Joe Zawinula, zakladatele Wather Report. Smyčcové kvarteto vystoupí 3. 5. v Paláci Akropolis.

02864824.jpeg

Důležitou událostí nadcházejících dnů je také koncert legendárního saxofonisty Steve Colemana a jeho kapely Five Elements v pražském klubu Jazz Dock, a to v neděli 14. dubna 2013. Coleman přiveze nový repertoár aktuální desky Functional Arrhythmias a Český rozhlas bude jeho koncert natáčet.

Nelze opomenout ani pozvánku na koncert souboru Rez Abbasi Trio se saxofonistou Rudreshem Mahanthappou v rámci JazzFestu Brno 19. 4. 2013 v klubu Semilasso.

Radio String Quartet Vienna, jedna z hlavních hvězd festivalu Mladí ladí jazz:

autor: Jiří Starý
Spustit audio