Jazz s příměsí tuniské mystiky: vyhrajte lístky na Dhafera Youssefa

24. únor 2020

Hráč na loutnu oud a zpěvák Dhafer Youssef zahraje 1. dubna v pražském Divadle Hybernia, v jeho sestavě hraje mimo jiné norský kytarista Eivind Aarset. Buďte u toho také, zkuste štěstí v naší soutěži!

SOUTĚŽ UKONČENA! 

Dhafer Youssef hraje od chvíle, co vstoupil na evropskou půdu, jazz: po svém, s nepopsatelnou súfijskou mystikou umožňující „zírat do nadpomyslna“. Hrou na arabskou loutnu oud a neobyčejným hlasem oslnil například Uri Canea, Ivu Bittovou, Omara Sosu nebo Jona Hassella. 

V devatenácti ve vídeňském jazzovém klubu Porgy and Bess navázal kontakty s muzikanty, evropskou klasikou a především s jazzem, do budoucna hudbou své duše. Možný americký úspěch po (v New Yorku natočeném) výtečném albu Electric Sufi (Markus Stockhausen, Doug Wimbish, Wolfgang Muthspiel, Will Calhoun) zhatilo 11. září 2001.

Tuniský loutnista Dhafer Youssef

Youssef se odstěhoval do Norska, jasného středobodu nejprogresivnějšího a nejžhavějšího moderního jazzu současnosti. Slavný Nils Petter Molvaer ho navíc propojil s tamními předními hráči.

V Praze zahraje Dhafer Youssef v sestavě: Dhafer Youssef - oud, zpěv / Eivind Aarset - kytara / Stephane Edouard - perkuse / Raffaele Casarano - saxofon, klarinet.

Poslouchejte Český rozhlas Jazz a dozvíte se soutěžní otázku, ukrytou v našem vysílání!

Vypsáno: 24. 2. – 8. 3. 2020

POZOR: Soutěžní otázku uslyšíte pouze ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz a to po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Dva výherce losujeme z došlých správných odpovědí.

O co se hraje? 2 x 2 vstupenky na koncert Dhafera Youssefa, 1. 4. 2020, Divadlo Hybernia, Praha

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.