Jazz Sampler No. 68: Soundtracky parného léta

27. červenec 2020

Červencový díl Jazz Sampleru přináší jako obvykle tu nejlepší hudbu z Bandcampu ke stažení zdarma. Ve výběru naleznete například studiové album NLS Tria, desku kapely Bad Touch natočenou s přispěním bubeníka Nata Wooda či experimentální reflexi koronavirové izolace v podání kanadského hudebníka Denize Lim-Sersana. Nechybí ani vybrané hudební počiny ženských jazzových interpretek, trumpetistky Alexandry Ridout a saxofonistky Juliety Eugenio.

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Alexandra Ridout & Miles Mindlin - Remote Duets EP

Mladá britská trumpetistka Alexandra Ridout, jež vešla do povědomí veřejnosti díky výhře BBC Young Musician Jazz Award v roce 2016, nyní na Bandcampu zveřejnila své nové EP. Na nahrávkách vedle špičkové Ridoutové uslyšíte také kytaristu Milese Mindlina.

Paul Nagel - NLS Trio

Paul Nagel, nyní floridský pianista, původem však Kaliforňan, na Bandcampu posluchačům volně zpřístupnil svou desku nahranou společně s kontrabasistou Jonem Shifflettem a bubeníkem Jasonem Lewisem. NLS trio vás rozhodně dostane svou hudební vyzrálostí - vše podstatné je řečeno s lehkostí a nadhledem. Pokud vás Nagelova hudba zaujme, nahlédněte do jeho bandcampového profilu pro výčet zajímavých hudebníků, se kterými spolupracoval. 

Deniz Lim-Sersan - ISO

EP Kanaďana Denize Lim-Sersana reflektuje izolaci během pandemie koronaviru. Na nahrávkách docela vkusně kombinuje různé samply s mluveným slovem a fyzicky produkovanou hudbou. Stylově se pohybuje na velmi křehkém pomezí hip-hopu a moderního jazzu. 

Jake McIntyre-Paul Quintet - Live 

Tyto nahrávky jsou záznamem živého vystoupení kanadského kvinteta kontrabasisty Jakea McIntyre-Paula. Dominantním elementem je však v kompozicích tenorsaxofon se sametovým tónem. Instrumentální uskupení je doplněno vokálem Jessicy Heaven. 

Julieta Eugenio - Unaccompanied Saxophone vol. I

Během pandemie koronaviru vzniklo mnoho krásných hudebních počinů. Tento je velmi intimní, neboť se jedná o sólové nahrávky newyorské saxofonistky Juliety Eugenio. Osobitým způsobem zpracovala čtyři nepříliš známé jazzové standardy. 

Loren Stillman + Bad Touch - Going Public

Album newyorského saxofonisty Lorena Stillmana a jeho kvarteta Bad Touch ve složení altsaxofon, kytara, hammondky a bicí není aktuálním počinem, nýbrž šest let starou záležitostí. O to víc vás překvapí, jak aktuální hudba je. Stillman se společně se svými spoluhráči řadí k newyorské špičce. Třešničkou na dortu je zvukový mastering Nata Wooda, bubeníka z Kneebody. Pokud vás Stillmanova hudba osloví, nabízí jeho profil i záznamy z koncertů, neváhejte a poslechněte si i je. 

Felipe Pegna a Gillan Norman - Dueto de Guitarras en vivo

Záznam z vystoupení dvou chilských hudebníků obsahuje výběr z nejznámějších jazzových standardů z éry blues, swingu i bebopu. Něžná konverzace dvou kytar nabízí trochu jiný, komornější pohled na slavné melodie dvacátého století.

autor: Nela Dusová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka