Jazzové koncerty z Punctum: sledujte online

3. listopad 2020

Agentura Rachot část ze svých plánovaných akcí přesunula do onlinu. Jazzové koncerty bude živě streamovat na Facebooku také Český rozhlas Jazz.

V následujících dvou týdnech si můžete vychutnat videopřenosy koncertů kapel Freetown Quartet, Krekso a Tomáše Lišky s kapelou Invisible World. Všechny tři koncerty jsou také jakýmsi virtuálním křtem, protože všechny uvedené kapely v současnosti vydávají nová alba. 

Koncerty bude možné živě sledovat na Facebooku Českého rozhlasu Jazz a agentury Rachot. Přenosy z klubu Punctum jsou sice zdarma, pořadatelé však fanoušky vybízejí, aby vystupující finančně podpořili (čísla účtu najdete níže). 

Streamy koncertů:

AKTUÁLNÍ

10. 11. Tomáš Liška a Invisible World – 19:30

Basista Tomáš Liška představí živě svou pátou autorskou desku Hope. Bohatou paletu nálad, v nichž hráči elegantně plachtí uvolněnou improvizací, mu pomáhá vytvářet mezinárodní sestava: srbský akordeonista Nikola Zarić, turecký houslista Efe Turumtay a fenomenální český bubeník Kamil Slezák.

Podpora vystupujících:

č. ú. 828426001/5500, VS: 1811

JIŽ PROBĚHLÉ: 

8. 11. Krekso – 19:30

Mezinárodní improvizační kvarteto Krekso, redukované momentálně ze zjevných důvodů na trio českých hudebníků, tvořené Petrem Vrbou, Vojtěchem Procházkou a Tomášem Procházkou, představí své nové album Return To Planet Krekso, které vychází na kazetě u vydavatelství Meteorismo.

Podpora vystupujících:

č. ú. 828426001/5500, VS: 0811

6. 11. Freetown Quartet – 19:30

Kapela Freetown Quartet vznikla minulý rok v dánské Kodani, kde se potkal saxofonista Luboš Soukup a pianista Vojtěch Procházka za účelem natočení LP v legendárním klubu Børneteateret v Christianii. Energická hra, svoboda projevu a imaginace bez hranic jsou znaky hudebních vystoupení kvarteta a „neučesanost“ jejich projevu je stejně vítanou devizou, jako kongeniální nasazení hráčů. Na rozdíl od alba bude v Punctum vystupovat skvěle swingující a groovující rytmika Slavík a Urbánek.

Podpora vystupujících:

č. ú. 828426001/5500, VS: 0611

 

autor: Petr Vidomus
Spustit audio