Jsme nahoře a nechceme se dívat dolů, avizuje před startem jara kapitán Sigmy Breite. Jak je to s prodejem klubu?

8. únor 2024 14:27

Fotbalová Sigma Olomouc chce na jaře bojovat o umístění v nejlepší šestce soutěže. Kromě toho bojovat i o možnost zajistit si start v evropských pohárech. 

Podle trenéra Václava Jílka je tým dobře připravený, i když výhrady k některým jeho výkonům v přípravě má. Odhodlaný bojovat o přední příčky tabulky je i kapitán Radim Breite. 

„Tím, že jsme horní části tabulky, tak je asi nesmysl koukat dolů a jde jenom o tom, abychom ukázali, že na to máme a udrželi se nahoře,“ potvrdil kapitán Sigmy Radim Breite, že tým myslí na posun v tabulce a zajištění možnosti zahrát si evropské poháry.

Jde jenom o tom, abychom ukázali, že na to máme a udrželi se nahoře.
Radim Breite, kapitán Sigmy Olomouc

Podle trenéra Václava Jílka je Sigma na jaro dobře připravena, i když výtky k výkonům v některých zápasech má. „Byl jsem zklamaný třeba z toho z výsledku s Kroměříží (0:2). Nezvládnutý zápas. Pak generálka proti Vejle, i když to byl kvalitní soupeř, tak jsme jednoznačně měli utkání vyhrát,“ uvedl Jílek.

Minář: Evidujeme zájem zahraniční společnosti

Olomoucký klub teď bude moci jednat i o sponzorském posílení. Americká společnost „Blue Crow Sports“ projevila zájem o majetkový vstup do fotbalové Sigmy. „Evidujeme, že se nějaká zahraniční společnost zajímá o vstup do našeho klubu, ale momentálně je stav takový, že já osobně jsem zatím u žádného jednání nebyl,“ zmínil Ladislav Minář, sportovní manažer Sigmy.

 Jednání s potenciálním investorem by mohla podle něj začít v nejbližší době.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související