Kapelu Treetop čeká turné, zahrají i v Českém rozhlase

24. únor 2020

Nekonvenční trio Treetop míří na turné, v jehož rámci zahraje 5. března od 19:00 i v Radiocafé Českého rozhlasu. Kapela na sebe nedávno upozornila sérií videí z bývalé brusírny dřeva v Krkonoších. 

Projekt Treetop vznikl před dvěma lety během studií zúčastněných hráčů na brněnské JAMU. 

„Složení akordeon, trombon a kontrabas nevzniklo z potřeby přijít za každou cenu s něčím šokujícím a neotřelým, jde především o přirozené spojení tří lidí, kteří si hudebně i lidsky rozumí a vzájemná spolupráce je inspiruje,“ říká akordeonista Vojtech Drnek, který se věnuje jak swingu, tak ryze avantgardní hudbě v kapele NOCZ. 

Původní autorský repertoár tria je rozmanitý, spojuje vlivy jazzu, lidové a klasické hudby i kompozičních postupů soudobé hudby. Členové Treetop - Vojtěch Drnek, Richard Šanda a Michal Šelep - jsou známí svým širokým žánrovým rozpětím. „Snažíme se přinést do hudby tria cokoliv, co nám na současné hudbě připadá zajímavé, a tím zkoumáme zvukové možnosti této instrumentace,“ vysvětluje Drnek. 

Treetop má za sebou několik menších turné po Česku a Polsku a také turné v Bulharsku pod záštitou Českého centra v Sofii. 

Koncert tria proběhne v rámci řady Český rozhlas Jazz Café a bude také nahráván. Vstup na akci je zdarma. 

Přihlašte se k události na Facebooku: 

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

Související