Libor Šmoldas slaví, čtyřicátiny oslaví v Humanitě

3. únor 2022

Kytarista Libor Šmoldas oslaví čtyřicáté narozeniny koncertem v nově otevřeném nezávislém kulturním prostoru Humanita v pražské Libni. Nejen o této akci jsme si povídali v pořadu Jazzové novinky, který si můžete poslechnout ze záznamu.

Na narozeninovém koncertě (17. 2. od 19:00) vystoupí Šmoldas ve třech různých uskupeních: Se svým sólovým projektem, ve kterém se soustředí mimo jiné na moderní interpretaci díla Jaroslava Ježka, dále se svou ženou, zpěvačkou Zeurítií, představí brazilské bossanovy kombinované s vlastní tvorbou, a nakonec s Organ Triem – energickou soul-jazzovou kapelou, kde kytaru Libora Šmoldase doplní varhany Jakuba Zomera a bicí Daniela Šoltise. 

Místo konání koncertu, Humanita, je moderně zrestaurovaný objekt pro kulturní a společenské akce. Tvoří jej hlavní sál bývalého kina, stavebně a technologicky uzpůsobený tak, aby návštěvníkům poskytl špičkový audiovizuální zážitek. Kromě promítání filmů a pořádání tematických festivalů má své pevné místo v dramaturgii podniku především hudba – zejména jazz a jiné projekty nekomerčního charakteru. 

Libor Šmoldas je součástí jazzové scény od konce 90. let. Žije a působí v Praze, často koncertuje, natáčí a vyučuje také v zahraničí, především v USA, Austrálii a Evropě. Jeho klíčovými hudebními partnery jsou Ondřej Pivec, Adam Nussbaum, Jay Anderson, Brian Charette, či Bobby Watson. Kromě mnoha desek jako spoluhráč má na kontě jedenáct vlastních alb, z nichž poslední, nazvané Dusk, bylo představeno publiku na podzim.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.