Majda Slámová: Po zemi do Bangladéše. Nezamýšlené asijské dobrodružství

Cestopisné vyprávění s neplánovanými covidovými zádrhely přináší kniha fotografky Majdy Slámové Po zemi do Bangladeše. V roce 2019 autorka vyrazila autostopem do Asie. Návrat do Česka ale musela kvůli pandemii odložit. Místo toho vyrazila do Nepálu, kde s místními oslavila tibetský Nový rok. Audioknihu v podání Kateřiny Císařové poslouchejte do 26. května. (Pořad není vhodný pro děti.)

Zápisky z autorčiny asijské cesty, která přes Rusko a Kazachstán pokračovala do Číny, dál přes Thajsko, Laos, Myanmu do Indie a Bangladéše, v němž Slámová navštívila největší uprchlický tábor na světě, přináší spoustu poutavých popisů, životních příběhů, pozorování i dramatických situací.

Majda Slámová

Majda Slámová

Majda Slámová je česká reportážní fotografka. Od roku 2016 spolupracuje s ekologickou organizací Arnika na zahraničních projektech a s redakcí Voxpot. Fotila například požár Českého Švýcarska, islamistické vesničky v Bosně nebo válečnou Ukrajinu. Po zemi do Bangladeše je její první autorská kniha.

Účinkuje: Kateřina Císařová
Připravila: Kristýna Kodrlová
Zvuk: Tomáš Pernický
Hudba: Stanislav Abrahám
Režie: Josef Kačmarčík
Premiéra: 29. 4. 2024

Audioknihy Radia Wave přinášejí současnou českou i světovou knižní tvorbu v podání českých herců a hereček. Každé dílo zůstane zdarma k poslechu 28 dní, pak ho vystřídá nová audiokniha. V pestré skladbě audioknih Radia Wave najdete třeba romantiku, sci-fi, cestopis, příručku, jak něco dělat, nebo nedělat, horory i životopis. Vizuály audioknih jsou dílem ilustrátorky Alžběty Dvořákové.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.