Městské divadlo Zlín nově zahájí sezonu pro předplatitele až v lednu

8. září 2020 11:21

Od září do prosince 2020 nabídne inscenace z předchozí sezony. Změní i systém předplatného.

Městské divadlo Zlín zahájí novou sezonu až v lednu příštího roku, dosud se tak dělo vždy v září. Důvodem je jarní pandemie koronaviru, kvůli které nemohlo některá představení odehrát.

Ve zbytku letošního roku budou hrát inscenace z předchozí sezony. Na programu bude například hudební komedie Poprask na laguně nebo inscenace Osobní poplach. "Až splatíme našim předplatitelům a divákům dluhy, které jsme nezavinili, můžeme teprve otočit list a zahájit sezonu novou," uvedla mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Slavnostní zahájení nové 75. sezony plánuje divadlo na leden. Zároveň změní systém předplatného. "S novou sezonou nabídne zlínské divadlo i nový typ předplatného - ze sezonního cyklu, který kopíroval školní rok, přechází na roční a platit bude od ledna do prosince. Předprodej začne 2. listopadu," doplnila Jurčová.

Na venkovní scéně se bude hrát i příští rok

Divadlo letos v létě nabídlo nově venkovní scénu za svou budovou. "Přestože jsme tuto tradici začali v červnu 2020, který byl nejdeštivější červen za posledních 63 let, ukázalo se, že ve Zlíně je po hraní venku hlad. Příští rok s touto formou hraní proto rozhodně počítáme, a to i v souvislosti s festivalem Setkání Stretnutie, který je přesunutý na červen," prozradil ředitel divadla Petr Michálek.

autoři: Veronika Žeravová , Český rozhlas Zlín | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související