Mistrovství světa v biatlonu – doprava, parkování, zábava pro fanoušky

6. únor 2024 11:07

Mistrovství světa v biatlonu se po jedenácti letech vrací do Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě. Organizátoři očekávají, že během dvou týdnů navštíví závody okolo dvou set tisíc fanoušků.

Policie kvůli mistrovství uzavře například hlavní silnici číslo 19 kolem Nového Města na Moravě. Bude neprůjezdná od kruhového objezdu až k odbočce k nemocnici. Zároveň se změní provoz na některých silnicích. Policie z nich udělá jednosměrné, aby byl provoz co nejplynulejší. Všude budou dopravní značky.

Pro řidiče budou připravená parkoviště, jejich aktuální zaplněnost budou moct řidiči zkontrolovat na stránkách biatlonového mistrovství.

Aktuální možnosti parkování si zkontrolujte ZDE.

Mapa parkování při biatlonovém mistrovství v Novém Městě na Moravě

Doprava na biatlon

Kdo by se nechtěl nervovat za volantem, má možnost využít kyvadlových spojů. Dvě svozové linky budou jezdit ze Žďáru nad Sázavou - jedna od autobusového nádraží a druhá od obchodního centra Libušín. A třetí pak bude pendlovat po trase Fryšava, Tři Studně a Vlachovice. Do Arény budou jezdit vždy v taktu pět až deset minut.

Organizátoři varují, že se jim cesta, která běžně zabere čtvrt hodiny, může kvůli husté dopravě dvojnásobně prodloužit. Proto radí vyrazit s předstihem.

Spustit audio

Související