Na Vysočině předčasně končí lyžařská sezona. V provozu jsou poslední sjezdovky, sněhu ale kvůli teplému počasí rychle ubývá

23. únor 2024 15:30

Lyžařská sezona na Vysočině bude letos jedna z nejkratších za poslední roky. Kvůli teplému počasí postupně ukončují provoz další areály v regionu.

Aktuálně jsou v kraji v provozu už jen tři areály. Lyžuje se na Šacberku u Jihlavy, na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí a také na Harusově kopci u Nového Města na Moravě.

Vyhlídky na další prodloužení provozu ale ani v jednom areálu nejsou příliš dobré. Sníh totiž kvůli teplému počasí rychle taje a další velkou komplikací pro vlekaře je dnešní déšť.

Na Fajtově kopci už proto oznámili, že tento víkend je poslední a po neděli areál ukončí sezonu. Důvodem je kromě počasí i malý zájem lyžařů. Konec sezony už avizuje i provozovatel sjezdovky na Harusově kopci Karel Klapač. 

Na Šacberku zatím mají v plánu pokračovat ještě příští týden.

Vysočina Arena znovu otevřená pro veřejnost

I Ve Vysočině Areně sníh rychle ubývá. Podle manažera areálu Jana Skřičky je zatím jisté lyžování do konce týdne a dál se uvidí. Jisté je, že bude nutné zkrátit tratě z podoby, jakou měly pro mistrovství světa v biatlonu, protože v některých pasážích mizí sníh rychleji, než jinde.

Takže lyžovat se tam nejspíš ještě bude, ale už na kratších distancích. Ostatně, podle rozvrhu arény by se tam příští víkend měly konat závody v běhu na lyžích.  Aktuálně je tedy aréna přístupná a to každý den v časech vyčleněných pro veřejnost.

Na běžky v Jihlavě

Sněhový ovál v areálu Českého mlýna sice taky taje, ale stále ještě je tam podle správců z Lyžařského Jihlavska asi 650 metrů sněhové stopy. Lyžování je tam ale omezené, dnes a zítra se tam konají závody. Mimo ně a v neděli by už ale měl být areál znovu přístupný. I tam ale musí běžkaři počítat s tím, že sníh v současných teplotách dlouho nevydrží.

Spustit audio