Nalaďte se jazzově s unikátním duem Viklický & Vitouš

19. březen 2018

Mezinárodně uznávané jazzové velikány Miroslava Vitouše a Emila Viklického přivítá na festivalu Prix Bohemia Radio ve středu 21. března pravidelná Koncertní středa Českého rozhlasu Olomouc.

„Jsou to dva sedmdesátníci ve skvělé formě. Miroslav Vitouš je opravdový jazzový veterán. Spoluzakládal jazzrockové Weather Report, hrál s Chickem Coreou nebo Johnem McLaughlinem. Před pár lety se trochu nečekaně vrátil do Čech a začal spolupracovat s místními hudebníky. Povětšinou hraje sólově nebo v komornějších sestavách, v nichž dostatečně vynikne jeho zvuk a unikátní rukopis, který jej za oceánem tak proslavil. Výmluvně Vitoušovu osobnost vystihl nedávný časosběrný dokument Petra Kaňky pro Českou televizi,“ říká o Miroslavu Vitoušovi Petr Vidomus, dramaturg Českého rozhlasu Jazz.

Na olomoucký koncert Vitouš přizval olomouckého rodáka, ale především jazzového pianistu par excellence Emila Viklického. Ten ve své tvorbě často a rád odkazuje na dílo Leoše Janáčka a moravskou lidovou hudbu, například na cédéčku Together Again, které nahrál s basistou Jiřím Mrázem.

To můžeme čekat i od olomouckého koncertu, v playlistu však mají své místo také autorské kompozice a známé jazzové standardy.

03069644.jpeg

Vstupné na koncert je 50 Kč, vstupenky si můžete vyzvednout na recepci Českého rozhlasu Olomouc. Koncert proběhne od 20 hodin ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc. Kompletní program festivalu Prix Bohemia Radio najdete zde.

autoři: Lukáš Blokša , Petr Vidomus
Spustit audio