Nejtěžší bylo psát o smrti dědečka, pořád se s tím vyrovnávám, říká hudebník Filip Černý

5. květen 2024

Hostem Pochlap se byl hudební dramaturg a moderátor Filip Černý, který je frontmanem pražské indie kapely Good Times Only. Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak prožíval bolestivou ztrátu dědečka, proč ho baví psát písničky a proč si myslí, že je dobré jít na terapii.

„Věděl jsem, že v tu chvíli nemůžu psát o ničem jiným než o rozchodu,“ říká v úvodu Filip, který má stejně jako Vašek za sebou takzvané rozchodové album. „Začalo to jako zamilovaná deska, rozchod přišel během psaní a nakonec to skončilo depresí a smířením. Baví mě psát písničky, ale nejcetim se v tom komfortně, sebevědomě,“ pokračuje moderátor hitparády Startér.

Filip Černý a Václav Rouček

„Nejtěžší bylo psát o smrti mého dědečka, byl to můj nejoblíbenější člověk na světě. Hodně mě to vzalo, pořád se s tím vyrovnávám, věděl jsem, že na druhý desce musí být písnička o něm. Byl moudrej, být v jeho přítomnosti bylo vždy hřejivý, byl hlavní figurou rodiny, mohl jsem se na něj spolehnout, i v tom mi chybí,“ svěřuje se v Pochlap se.

„Před tím, než budu mít dítě, půjdu na terapii. Mohlo by to bejt pro dobro všem. Čeká mě to a čekat by to mělo každýho. Proč jsem zatím nešel, nevím. Asi se pořád hledám, hledám cestu ke spokojenějšímu já, protože si málo věřím. Nejvíc mi pomáhá, když zjistím, že to lidi mají podobně jako já,“ uzavírá.

Bavil se někdy s tátou o emocích? Kdo je jeho vzor? Kdy se naposledy rozčílil? A kdy naposledy brečel? Poslechněte si nový díl Pochlap se s Filipem Černým.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.