O pořadu Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Staročeské recepty vždycky zaujmou a leckterá kuchařka je někdy s chutí zkusí. S Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou receptů, se můžete inspirovat léty prověřenými recepty.

Každý všední den před 11. hodinou přineseme v Dopoledni pod Ještědem jeden recept našich babiček.

Dozvíte se také různé názvosloví starých pokrmů, a kde se který připravoval. Čekají vás recepty z Pojizeří, Jizerských hor, Liberecka nebo z Lužice.

Možná vás inspirují a třeba si nějaké jídlo s námi vyzkoušíte. Těšit se můžete na předkrmy, polévky, hlavní chody nebo sladké či slané dobroty.

Pořadem provází sběratelka regionálních receptů a ředitelka Muzea Českého ráje v Turnově Vladimíra Jakouběová. Příjemné kulinářské zážitky Vám přeje Český rozhlas Liberec.

Pořad vysíláme od 2. listopadu 2016.

Posvícenské koláče se v minulosti pekly nadvakrát, první to byly tzv. zváče

Další pořady

  • Tak to slyším já

    Hádankový pořad, ve kterém zkoušíme známé jazzmany.

  • Jazz na druhou: Vinyl Story

    Jak obstála zásadní jazzová alba v nemilosrdné zkoušce času? Zjistěte ve Vinyl Story s Jaroslavem Riedelem a Bharatou Rajnoškem. 

  • Jazz do kapsy

    Matěj Belko přináší porci zaručených jazzových rad pro vaše ucho

  • Mostly Bop

    Jak název napovídá, v tomto programovém bloku dáváme přednost bopu, hard-bopu a souvisejícím jazzovým žánrům.