Pětiminutové rande! Čeká vás setkání tváří v tvář, vidíte gesta, slyšíte hlas a pak se rozhodnete

10. únor 2024

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 01:01 Rozhovor se sympatickou herečkou Janou Strykovou
  • 05:50 U příležitosti svátku sv. Valentýna vás pozveme na Pětiminutové rande
  • 11:41 S jakými problémy se páry obracejí na manželské poradny? 
  • 17:10 V Módních trendech pánům poradíme, jak se připravit na ples
  • 21:38 Co nás čeká, pokud se rozhodneme nechat si odstranit tetování
  • 25:59 Jak v rodinách i ostatní členy nadchnout pro zdravá jídla

Mnoho nezadaných lidí stále svého životního partnera hledá. A jednou z možností je takzvané Pětiminutové rande. Malé rande jsem si dala se dvěma dámami, Jitkou Matějcovou a její dcerou Zuzanou Malou, které tento projekt zasadily právě do východních Čech.

Čtěte také

O Pětiminutové rande totiž stoupá zájem po celých Čechách.
Ano, je o něj velký zájem. Protože je mnoho nezadaných lidí a všichni hledají nějaký nový způsob, jak se s někým seznámit. Moje mamka moc ráda seznamuje lidi a má s tím velké zkušenosti. Tak přišla s tímto nápadem a já jsem nadšeně souhlasila. Že bychom mohli v Hradci Králové něco takového zkusit rozjet.

Pojďme tedy představit Pětiminutové rande. Je to tedy snaha pomoci nezadaným?
Je to snaha pomoci lidem k tomu, aby se seznámili. Protože internetové seznamky už jsou poměrně vyčpělé. Lidé si stěžují, že tam je velmi těžké se s někým seznámit. Fotografie neodpovídají realitě a podobně.

Čtěte také

A tady vidíte člověka opravdu z očí do očí, můžete pozorovat jeho gesta, slyšíte jeho hlas. A pokud vám nevyhovuje, tak s ním strávíte opravdu pouze pět minut. A pokud vám vyhovuje, tak máte pak možnost na ono setkání navazovat a setkávat se znovu.

Znamená to tedy, pokud se člověk rozhodne, že má možnost se setkat s několika partnery vždy na pět minut a buď si říci, to je ten pravý, nebo naopak, tohle není nic pro mne?
Je to tak. Ženy sedí u stolečku a muži se u nich po pěti minutách střídají. S každou ženou každý muž hovoří pět minut. A na základě toho se rozhodnou, jestli si jsou sympatičtí nebo ne. A mohou se spolu setkat tváří v tvář.

Snažíme se být velmi diskrétní

Zatímco při setkání jinými způsoby spolu jdou na klasické rande, což ale může být ztráta času. Protože většinou lidé brzy cítí, jestli to má nějaký potenciál, pokračovat dál.

Čtěte také

Kdo má největší zájem o takový moderní způsob seznamování?
Zájem je poměrně velký od všech věkových skupin, ale jednoznačně největší je od mužů ve věku kolem 30 let. A od žen po padesátce. Bohužel v této věkové kategorii se nám trošku skrývají muži, možná se obávají nějakého ztrapnění.

A současně jsme zjistili, že je zapotřebí pořádat i tematicky zaměřené akce, protože ne všechno je jen o věku.

Zájemce tedy zvete někam do kavárny, střídáte různá místa. Jak jsou zatím spokojeni ti, kteří už přijali tuto nabídku?
Stane se, že jdeme společně se Zuzkou po ulici a zdraví nás nadšeně nějaký pár, takže párů už jsme daly dohromady hodně. Ale přesné množství neznáme, protože se snažíme být velmi diskrétní.

Čtěte také

Prý také plánujete další akci a tou má být Rande v pohybu?
Ano. Protože dobře známe nádherné hradecké lesy, máme tam 11 rybníků, minimálně 9 z nich umíme krásně propojit do procházky. Tak jen doufáme, že při naší akci nebude pršet a všichni budou spokojeni.

Jsou vaše akce určeny jen pro ty, kteří se nedovedou seznámit?
Je pravda, že někteří lidé jsou ostýchaví, mají třeba problém s komunikací nebo nechtějí vůbec komunikovat na sociálních sítích. To je další velká skupina osob. Ale přicházejí k nám úžasní lidé a vznikají tam skvělá přátelství. Pokud to není přímo na svatbu, tak vzniknou alespoň hezké vztahy mezi lidmi.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související