Přehledně: Jak se nejlépe dostat na hokej do O2 areny

10. květen 2024

Od pátku 10. května do neděle 26. května 2024 se v Česku koná Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji. V době šampionátu budou v Praze platit některá dopravní a bezpečnostní opatření.

Praha ve spolupráci s organizátory, složkami IZS a dalšími partnery připravila některá opatření týkající se zejména omezení dopravy v okolí libeňské O2 areny v Praze 9, posílení vybraných linek MHD nebo zvýšení dohledu nad bezpečností v ulicích metropole. Jejich cílem je výrazně přispět k zajištění klidného průběhu hokejového šampionátu, minimalizovat negativní dopady akce na obyvatele Prahy a zároveň dopomoci k tomu, aby si čeští i zahraniční fanoušci odvezli z hlavního města příjemné zážitky.

Dopravní opatření v okolí O2 areny

Od středy 8. května až do neděle 26. května, budou platit významná dopravní a bezpečnostní opatření především v okolí O2 areny v Libni a v přilehlých ulicích, kde bude vjezd automobilům částečně, nebo úplně zakázán. Místo bude kontrolovat Městská policie Praha pomocí mobilních čteček registračních značek vozidel, zda jsou řidiči držiteli vjezdového oprávnění.

Fanoušci a návštěvníci oblasti by proto vzhledem k dopravním omezením neměli na místo cestovat autem, ale využít možnosti pohodlně se dopravit až k hokejové hale pomocí městské hromadné dopravy.

Schéma provozu provozu během opatření MS 2024

Jeďte do O2 areny MHD

Při cestě autem do hlavního města je vhodné využít síť záchytných parkovišť P+R, nejbližší z nich se nachází na Černém Mostě, a dále pokračovat právě městskou hromadnou dopravou. Parkovací kapacity v širokém okolí arény budou značně omezeny.

DPP plánuje v jednotlivých hracích dnech v exponovaných časech posilovat provoz metra na lince B v pásmu Smíchovské nádraží – Českomoravská.

Dvě hodiny před každým zápasem bude metro jezdit v intervalu zhruba tří minut, po zápasech pak bude podle potřeby dispečersky posíleno o vložené soupravy.

V neděli 26. května 2024 po skončení finálového utkání prodlouží dopravní podnik provoz metra na všech třech linkách přes půlnoc zhruba do 1:00.

Jak se dostat k O2 areně

  • metro: stanice Českomoravská (linka B)
  • tramvaj: zastávka Arena Libeň jih (linky 7, 8 a noční linka 92) a Poliklinika Vysočany nebo Divadlo Gong (linky 12, 31 a noční linka 94)
  • autobus: zastávka Českomoravská (linky 151, 152 a 375) a Nádraží Libeň (linky 136, 177, 182, 183, 195 a noční linka 913)
  • vlak: stanice Praha-Libeň a Praha-Vysočany

Z důvodu uzávěry autobusového terminálu Českomoravská pro veškerou dopravu včetně MHD se autobusová zastávka Českomoravská po dobu konání mistrovství světa v ledním hokeji přesouvá do ulice K Moravině u křižovatky s Drahobejlovou ulicí.

Vstupenky na hokejové zápasy neslouží jako jízdní doklad, cestující proto musí mít platnou jízdenku dle tarifu PID.

Hokej na vlnách Českého rozhlasu

Všechny zápasy nejen českého týmu samozřejmě uslyšíte v přímém přenosu nebo na internetu Českého rozhlasu. Chystáme pro vás i speciální vysílání a pravidelné postřehy hokejového experta Martina Procházky.

Poslouchejte nebo sledujte online Radiožurnál Sport.

MS hokej 2024
autor: JMys | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio