Robert Balzar Trio a Gabriele Mirabassi. Jazzová lahůdka ve Studiu 1

7. duben 2016

Další z řady jazzových koncertů slyšelo hudební Studio 1 Českého rozhlasu Ostrava. Jedno z nejvýraznějších jazzových seskupení Robert Balzar Trio tu zahrálo se svým hostem, italským klarinetistou Gabrielem Mirabassim.

Hudba Robert Balzar Tria zachycuje nový, současný zvuk tří zkušených hudebníků v jednom organickém celku. Většinu repertoáru tvoří vlastní skladby, nebo úpravy nejen jazzových standardů.

Poslední dvě alba Discover Who We Are (2013) a Vuja De (2014) Robert Balzar Trio nahrálo v New Yorku, v Sear Sound Studiu za asistence věhlasného zvukaře Jamese Farbera. Masteringu se ujal mnohanásobný držitel Grammy Mark Wilder.

Výjimečný hudební zážitek nahraný ve Studiu 1 si můžete vychutnat ve video záznamu na YouTube. Součástí nahrávky je i playlist, pomocí kterého se můžete mezi jednotlivými skladbami snadno a pohodlně pohybovat.


Robert Balzar (kontrabas)
Přední kontrabasista české hudební scény se narodil v Náchodě. Na české jazzové scéně samostatně působí od roku 1989, skupinu pod vlastním jménem Robert Balzar Trio zakládá v roce 1998.

Jiří Levíček (piano)
Jiří Levíček je klavírista a skladatel původem z Brna. Po studiu na brněnské JAMU pokračoval ve studiu v USA a hrál ve známém One O´Clock Big Bandu. V Robert Balzar Triu působí od roku 2013.

Kamil Slezák (bicí)
Vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě a poté účinkoval v různých jazzových seskupeních na moravské scéně - např. Boris Urbánek Band, FMQ. V současnosti je také členem kapel Druhá Tráva, Garcia a SWOMP. V Robert Balzar Triu působí od roku 2014.

Gabriele Mirabassi (klarinet)
Tento fenomenální italský klarinetista má na svém kontě desky s Enrico Pieranunzim, Marcem Johnsonem nebo Richardem Gallianem.

autor: ČRo Ostrava

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.