Rychlé kuře s kari omáčkou

Když je potřeba nachystat rychle teplé jídlo, je ideální, když máme v zásobě kuřecí prsa – a z těch existují spousty receptů.

Protože máme chladné roční období, dejme si recept, který dokáže zahřát díky koření – voní i chutná po daleké Indii, ale ingredience máme většinou doma – posuďte sami.

Ingredience
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 100 g kešu ořechů
  • 4 stroužky česneku
  • 3 cm čerstvého zázvoru strouhaného
  • 1 lžička soli
  • drcený kmín
  • 2 lžičky kari koření
  • šťáva z 1 limety

Potřebujeme balení kešu ořechů, česnek, čerstvý zázvor, limetku, kmín, sůl a kari koření.

Kešu ořechy nejprve zalijeme vařící vodou a necháme odstát, aby změkly. Naložíme maso – asi 4 kousky kuřecích prsou nakrájíme na kousky, vložíme do misky, osolíme, prolisujeme dva stroužky česneku a nastrouhaný kousek zázvoru. Promícháme a necháme, ať se chutě prolnou.

Z kešu ořechů, které slijeme, připravíme omáčku v mixéru. Přidáme k nim ještě šťávu z limetky, drcený kmín, sůl, opět dva stroužky česneku a kousek strouhaného zázvoru a dvě lžičky kari koření. Přilijeme asi čtyři deci vody a rozmixujeme.

Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme naložené maso z misky a opečeme doměkka. Pak přidáme omáčku a provaříme společně do zhoustnutí. Podáváme s rýží nebo s indickou plackou.

autor: dak

Související

  • Květák na kari

    Květák je zelenina ne příliš často využívaná na hlavní chod. Známe květák smažený, nebo květák s vajíčkem, také si květák možná občas zapečeme.

  • Polévka z pečené dýně s kari a zázvorem

    Podzim je časem dýňových polévek, a protože dýní je ohromné množství druhů, chutná i každá polévka nakonec trošičku jinak.

  • Mrkvová polévka s kari kořením

    Je čas na zahřívací polévky. Výborně nám k tomu poslouží mrkvová polévka s kari kořením, které rozpálí vnitřnosti i chuťové buňky tak, až nám bude horko.