Sigma na sněhu remizovala se Slováckem. Všude odloženo, jen tady se hraje, zlobili se trenéři obou týmů

3. prosinec 2023 12:55

Velké rozpory vyvolal sobotní zápas Sigmy Olomouc se Slováckem. Skončil 1:1, podle většiny účastníků se ale vůbec neměl hrát. Hlavně kvůli nezpůsobilému terénu. Značně ho totiž narušilo sněžení a nepříznivé počasí.

Domácí vedli po gólu Víta Beneše, za hosty vyrovnal Vlastimil Daníček z penalty. Téměř všichni zúčastnění se ale shodli, že utkání mělo být odloženo. 

„Zaráží mě, že všechny zápasy jsou odloženy, dokonce se ví, že se nebude hrát v neděli v Ostravě, a tady se prostě hraje. Co potom od toho fotbalu potom chceme? Lidi, co o tom rozhodující, by se nad tím měli zamyslet,“ nechápal po utkání trenér Slovácka Martin Svědík.

Všude odloženo, ale tady se hraje. Co potom od toho fotbalu chceme?
Martin Svědík, trenér Slovácka

Souhlasil s ním i trenér olomoucké Sigmy Václav Jílek, kterého také hodně mrzelo zranění Jana Navrátila. „Navrátil se zranil jen z toho důvodu, že mu ujela noha. Na jiném terénu a při jiných podmínkách by se to nestalo. Fotbal je pak takový, jaký je. Hráči kloužou, diváků přijde osmnáct set. Nevěřím tomu, že tam byly dva tisíce. (oficiálně bylo 2228 – pozn. red.) Ještě by všichni měli dostat metál, že v takových podmínkách vůbec přijdou na fotbal,“ uvedl Jílek.

Jak zápas hodnotili střelci gólů, domácí Vít Beneš a hostující Vlastimil Daníček? Poslechněte si ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio