Soutěž: lístky na freejazzového veterána Yosuke Yamashitu

9. únor 2015

Hrajeme o 2 x 2 volné vstupy na koncert

Třiasedmdesátiletý pianista Yosuke Yamashita, vyznavač freejazzové bezbřehosti, dokázal při své minulé koncertní návštěvě Prahy téměř zdemolovat piano. Japonská legenda nyní přijíždí v novém triu Lotus Position, v němž kromě bicích Akiry Horikoshi bude znít i tradiční lidová japonská flétna z bambusu shakuhachi, na kterou hraje Akihito Obama. V Divadle Archa vystoupí 20. února.

Yosuke Yamashita (1942) patřil k těm, kteří v 60. letech prolomili jeho zakonzervovanost a konzervativní pojetí amerických vzorů a pomohli tamní scénu postavit do čela světové improvizátorské avantgardy. Yamashita proslul svým osobitě nespoutaným projevem. Do povědomí veřejnosti vstoupil mimo jiné i svým „koncertem v plamenech“, rituálním rozloučením se svým starým koncertním křídlem (Burning Piano, 2008).

 

Soutěžní otázka 2 x 2 vstupenky na tento mimořádný koncert můžete vyhrát v naší aktuální soutěži. Jak? Stačí, když odpovíte na tuto soutěžní otázku: Z jakého materiálu je tradiční lidová japonská flétna shakuhachi, na kterou hraje člen tria Lotus Position - Akihito Obama?

Vypsáno: 9. 2. – 15. 2. 2015O co se hraje? 2 x 2 volné vstupy na koncert Yosuke Yamashita a Lotus Position (Praha, Divadlo Archa, 20. 2. od 20:00)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.