Španělská kuchyně (11/22)
V baru Účinkují Mónica García a Pablo Llorens
Návštěva ve španělském baru je zážitek. Bar odpovídající našemu bistru je hlučné místo, kde se hlavně u pultu tísní hrozen lidí, ostatní postávají, kde je místo, někdo sedí u stolku. Všichni hlasitě debatují, popíjejí pivo nebo sklenku vína, pojídají všelijaké drobné chuťovky a číšníci za pultem se činí jako žongléři. V baru Španělé dlouho neposedí - či lépe nepostojí: na rozdíl od našich zvyklostí něco málo pojedí, popijí a za chvilku jdou s přáteli zopakovat totéž zase v jiném baru.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.