Strhující Anton Eger míří do Prahy. Vyhrajte lístky na bubeníka Phronesis.

22. leden 2020

Norsko-švédský hudebník Anton Eger patří mezi absolutní špičku jazzových bubeníků současnosti, což dokazuje v kultovních projektech Phronesis nebo JazzKamikaze. Vyhrajte lístky na jeho pražský koncert s vlastní kapelou!

Největší ovace Eger sklízí jako bubeník tria Phronesis, v němž se potkal s dánským basistou Jasperem Hoibym a britským klavíristou Ivo Neamem. Za své desky pravidelně sbírají nominace na ceny MOBO nebo portálu Jazzwise a v roce 2017 získali prestižní britské ocenění Parliamentary Jazz Award v kategorii skupina roku.

Po bezmála patnácti letech na scéně se Anton Eger vloni v únoru dočkal vlastní sólové desky. Jmenuje se Æ a vyšla na značce Edition Records. Egerovy bicí zde doplňuje tým spoluhráčů, mezi nimiž je například i  Ivo Neame z Phronesis. Společně míchají jazz s elektronikou a neobvyklými aranžerskými postupy a výsledkem je svébytný futuristický jazz, který posluchače uvádí do míst, kde nikdy nebyl.

V Praze už Eger zahrál s Phronesis i jako člen Marius Neset Band, se jeho kvarteto ale bude mít u nás premiéru. Na pódiu Paláce Akropolis ho doplní Niels Broos – klávesy (známý z Jameszoo), multiinstrumentalista Matt Calvert (hrál s Goldiem, Heritage Orchestra nebo Strobes) a basák Robin Mullarkey (Jacob Collier, Zero 7). Ve čtvrtek 6. února budeme mít možnost slyšet absolutní špičku současného evropského jazzu.

Poslouchejte Český rozhlas Jazz a dozvíte se soutěžní otázku, ukrytou v našem vysílání!

Vypsáno: 22. 1. – 26. 1. 2020

POZOR: Soutěžní otázku uslyšíte pouze ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz a to po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Dva výherce tentokrát losujeme z došlých správných odpovědí.

O co se hraje? 3 x 2 vstupenky na koncert Antona Egera, Palác Akropolis, Praha, 6. 2. 2020

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.