Uroní Jágr slzu? „Možná uvnitř, ale bude se smát,“ říká před slavnostním vyvěšením dresu českého hokejisty v Pittsburghu Šlégr

18. únor 2024

Vyhrál, co se dalo, teď chystají Jaromíru Jágrovi v hokejovém Pittsburghu ve Spojených státech velkou slávu. Jeho dres s číslem 68 vyvěsí ke stropu haly. Před celou arénou, do které přijela i spousta českých fanoušků, bude mít legendární český hokejista slavnostní řeč. „Možná se může říct, že to je takové zakončení, ale možná je to nový start,“ hodnotil Jágr.

Jaromír Jágr toho za svůj hokejový život zažil hodně. Zlatou olympijskou medaili dal v Naganu svému otci. Nyní ho do Pittsburghu doprovází jeho matka, která večer uvidí, jak dres jejího syna s číslem 68 stoupá ke stropu haly právě v hale Penguins.

Legendárního útočníka před nočním utkání Pittsburghu s Los Angeles čeká ceremoniál, při kterém bude mít před zaplněnou arénou slavnostní řeč. 

„Nechci si to psát, chci mluvit spatra. Nevím, jestli to dokážu, protože atmosféra bude opravdu výjimečná. V životě jsem nikdy nehrál kvůli tomu, aby se mi věšeli dresy nebo abych získával trofeje. Tuhle hru miluji a možná se může říct, že to je takové zakončení, ale možná je to nový start,“ mluvil o ceremoniálu Jágr ve videu na svém Instagramu.

„Může se stát všechno“

Kevin Stevens, Jágrův bývalý spoluhráč, tvrdí, že by se dvaapadesátiletý hokejista mohl při ceremoniálu dojmout.

„Asi jsem ho nikdy neviděl plakat. Možná jednou, když byl doma nemocný a nemohl hrát. Ale teď je po dlouhé době v Pittsburghu. Může se stát všechno,“ smál se Stevens, který s Jágrem dvakrát vyhrál Stanley Cup na začátku 90. let.

Jágrův spoluhráč ze zlatého olympijského Nagana, Jiří Šlégr, který s ním v Pittsburghu ztrávil čtyři sezony, si myslí opak.

„Myslím si, že se bude smát, přestože uvnitř třeba slzu uroní. Za ty léta, co ho znám, vím, že tu dušičku uvnitř má. Ale vždycky, i když byl v úzkých, našel úsměv na tváři. To si myslím, že se stane i na ledě, říká Šlégr, který přijal pozvání od klubu na velký Jágrův den.

V hale bude také nemálo českých fanoušků. Připravené mají vlajky s nápisy měst a vesnic „Já si myslím, že slzu uroní. Ale nevím,“ pokračuje v debatách i jeho synovec Jiří Kala,. Dres s číslem 68 vystoupá ke stropu haly v neděli pozdě.

autoři: František Kuna , job
Spustit audio

Související

Sledujte nás