V pražském Klementinu si večer můžete zahrát na laserovou strunu. Začíná Signal festival

13. říjen 2016

Večer to v Praze opět vypukne – centrum města rozzáří světelné instalace Signal festivalu. Kromě tradičního videomappingu si může každý zahrát na světelný hudební nástroj.

Na instalaci laserové struny Davida Vrbíka se podílel Radiožurnál. „Vždy jsme to používali jako koncertní nástroj. Divák má poprvé možnost si na to zahrát,“ vysvětluje David Vrbík.

Letošní čtvrtý ročník Signal festivalu se odehraje celkem na 23 místech v centru Prahy. Někde to bude vůbec poprvé, třeba na Karlově náměstí. „Jedna z instalací pochází z umělecké dílny australské umělkyně, což bude jedna z obřích nafukovacích soch, takzvaných humanoidů,“ říká ředitel festivalu Martin Pošta


Signal festival letos přinese i spontánní akce. O ty se postará speciální automobil, který bude křižovat centrum města. Čtyřdenní Signal festival potrvá do neděle

Druhou instalací je práce přímo se stromy na Karlově náměstí. „Je to těžko představitelné, ale v realitě magické,“ podotýká.

Zvláštní pozornost si podle něj zaslouží světelná show ruského studia Tundra. To obsadí po dobu festivalu novostavbu na místě bývalé proluky na Národní třídě. „Tundra bude vybavená 160 speciálními světly, což je obrovské množství. V kombinaci s architekturou prostoru vytvoří poměrně unikátní směsici audiovizuálního zážitku,“ přibližuje.

Spustit audio