Vepřové na bazalce
Bazalka se dobře snoubí s rajčaty.
Ingredience
- 500 g vepřového masa - kýta nebo plecko
- 2-3 lžíce oleje
- bazalka – sušená nebo čerstvá
- 6-7 sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 200 ml kokosového mléka
Postup:
- Maso nakrájíme na nudličky, zatáhneme na rozehřátém oleji, osolíme, přidáme bazalku, podlijeme a dusíme asi půl hodiny.
- Pak přidáme nakrájená sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek a udusíme do měkka.
- V závěru přilijeme kokosové mléko a necháme přejít var. Podáváme s těstovinami.
Související
-
Vepřové pečené s pohankou
Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje řadu zdraví prospěšných látek. Volte raději světlou, ta tmavá je zpracovaná tepelně a část užitečných látek ztrácí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.