Vepřové na bazalce

Bazalka se dobře snoubí s rajčaty.           

Ingredience
  • 500 g vepřového masa - kýta nebo plecko
  • 2-3 lžíce oleje
  • bazalka – sušená nebo čerstvá
  • 6-7 sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 200 ml kokosového mléka

Postup:

  1. Maso nakrájíme na nudličky, zatáhneme na rozehřátém oleji, osolíme, přidáme bazalku, podlijeme a dusíme asi půl hodiny.
  2. Pak přidáme nakrájená sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek a udusíme do měkka.
  3. V závěru přilijeme kokosové mléko a necháme přejít var. Podáváme s těstovinami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.