Video: Dan Bárta & Illustratosphere zahráli písně z nové desky

14. březen 2020

V úterý 10. března, pět dní před pražským křtem nového alba Kráska a zvířený prach, vystoupil český zpěvák se svou kapelou ve studiu S1 na Vinohradech.

„Myslím, že je to vyzrálá, dobrá deska. Kompaktní a přitom pestrá,“ říká o novince Bárta, autor všech českých textů na albu a mnoha písní. „Zase jsme o kousek dál v tom, jak se vyjádřit jasněji a stručněji. Kráska a zvířený prach je navíc o něco osobnější a poněkud angažovanější než předchozí alba.“

Dan Bárta & Illustratosphere

Nahrávka přichází na trh dvacet let od vydání debutu a šest let po zatím poslední Maratonice. Kapela ji natočila v bratislavském studiu LVGNC. Posluchači se můžou těšit na jedenáct skladeb, včetně dvou zpívaných anglicky a jedné slovensky.

Čtěte také

„Do naší programové řady Studio Live jsme Illustratosphere vybrali pro její multižánrovost a také kvůli ideální rovnováze mezi uměleckou kvalitou a přístupností,“ říká Jan Mazura z vltavské hudební redakce. „Podobně by se dala charakterizovat i nová hudební dramaturgie stanice, kterou chystáme na jaro.“

Koncert proběhl v rámci vltavské programové řady Studio Live, která nabízí koncerty výrazných osobností české scény formou přímého přenosu z rozhlasového studia.

autor: Jan Mazura
Spustit audio