Vlasové rekordy: Třicetiletý mullet i nejvyšší afro

3. květen 2024

Kdo má nejdelší dredy v ČR? A kdo největší afro na světě? Kolik měří a jak se rekordmanům s extravagantními vlasy žije? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Vlasy jsou ozdoba hlavy. Někdo si potrpí na krátké, někdo na dlouhé. A pak jsou tu lidé, kteří je chtějí mít rekordně dlouhé. Kdo má aktuálně (v dubnu 2024) největší afro, nejdelší účes zvaný mullet nebo nejdelší dredy?

Třicetiletý mullet

Jak vypadá účes zvaný mullet, který u nás proslavil zejména hokejista Jaromír Jágr? Vlasy po stranách a na temeni hlavy jsou ostříhány na krátko a jen vzadu zůstávají dlouhé. Většinou jen po ramena. Rekordmanka Tami Manis si ale ten svůj pěstuje už neuvěřitelných 33 let a je dlouhý skoro 173 cm.

Jaromír Jágr (1998)

Největší afro

Největším afrem, tedy prostorově výraznými, jakoby načechranými vlasy, se pak pyšní čtrnáctiletý Američan Amir Menendez. Jeho účes je vysoký skoro 20 cm, do šířky má skoro 25 cm a na obvod neuvěřitelných 226 centimetrů.

Účes zvaný afro (ilustrační obrázek)

Kdo má v česku nejdelší dredy? Víc vám prozradí Eva Sinkovičová v dalším díle pořadu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si podcast a budete překvapení!

Čtěte také

Zajímavosti, podivnosti i perličky

Díly seriálu plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 18:10. 

Zapojte se a napište nám

Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!

Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související