Vyhrajte 3 x CD Luboše Soukupa

15. říjen 2012

Tento týden hrajeme o dánské album mladého českého saxofonisty.

Saxofonista Luboš Soukup patří k mladší generaci jazzových hráčů, pro niž jsou zahraniční školy již samozřejmostí. Spolu s pianistou Vítem Křišťanem a trumpetistkou Štěpánkou Balcarovou studovali nejprve na známé jazzové akademii v Katovicích, která se již stala symbolem nových šancí pro mladé české hudebníky. Podobně jako Křišťan i on ale poté přesídlil do Dánska, kde studuje na kodaňské Rhythmic Music Conservatory.

Na svém prvním sólovém albu Beyond the Borders se Soukup představuje nejen jako zkušený saxofonista, ale také jako invenční skladatel. Výrazně dynamickou hudbu mu pomáhají dotvářet Švédové Joel Illerhag (basa) a Oscar Grönberg (piano) a taky jeden z nejvyhledávanějších dánských bubeníků Morten Haesum. Hostuje zde také kytarista David Dorůžka.

Podívejte se na klip k albu:



Vypsáno: 15. 10. – 30. 10. 2012 POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání Euro Jazzu – nového webového rádia Českého rozhlasu. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 3 x CD Luboš Soukup Quartet – Beyond the Borders (New Port Line, 2012)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail eurojazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka