Vyhrajte 3 x CD Steva Walshe!

2. duben 2012

Kytarista Steve Walsh se na nové desce Daily Specials spojil s předními jazzmany mladé generace: Janem Kořínkem, Danielem Šoltisem a Tomášem Liškou.

Naše hudba vychází z jazzu, ale mícháme ji s country, blues a soul-jazzem šedesátých let. V některých písničkách posluchači uslyší southern funk, který odkazuje na memphiskou legendu Booker T and the MG's,“ popisuje Steve Walsh. Nové album obsahuje Walshovy vlastní i převzaté skladby a vévodí mu syrový zvuk ve spojení s hammondkami a akustickou rytmikou.

„Nechávám se ovlivnit všeličím a opravdu mám rád mnoho hudebních stylů, pokud v sobě mají duši,“ říká Walsh, který při výběru převzatých skladeb sáhl mezi méně známé kusy Dukea Ellingtona, Charlese Lloyda nebo kytaristů Howarda Robertse či Melvina Sparkse. Jednou kompozicí přispěl i Jan Kořínek. Podrobnosti o albu Daily Specials čtěte zde.

Vypsáno: 2.4. – 8.4. POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání Euro Jazzu – nového webového rádia Českého rozhlasu. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

02551696.jpeg

O co se hraje? 3 x CD Steve Walsh – Daily Specials (Animal Music, 2012)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail eurojazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.