Vyhrajte lístky na koncert Johna Scofielda!

2. listopad 2013

Scofield obnovil Überjam a zahraje v Praze.

Scofieldova kapela Überjam je zpátky na scéně a přišla s novým CD pojmenovaným příznačně Überjam Deux. Podstatné je, že 12. listopadu je světoznámý kytarista představí také v Praze – v Divadle Archa. Vstupenky na tento mimořádný koncert můžete vyhrát také v soutěži Českého rozhlasu Jazz!

Kapela Überjam má na svém kontě dvě velmi úspěšné desky z let 2002 a 2003 (Überjam a Up All Night), které dovedným způsobem propojovaly Scofieldovu jazzrockovou minulost (léta s Milesem Davisem) a nové elektronické zvuky přelomu milénia. Ačkoli Scofieldova inspirace jam-bandovou scénou je staršího data (vzpomeňme třeba desky A Go Go (1998), nebo Bump (2000)), teprve s alby Überjamu si získal širší popularitu i u mladšího publika a napojil se na vlnu, představovanou třeba kultovním triem Medeski Martin & Wood (s nimiž dlouhodobě spolupracuje).

Kapelu Überjam představil Scofield v Česku naposledy na Jazzfestu Brno v roce 2004. Nyní se tedy vrací do Divadla Archa a 2 vstupenky můžete vyhrát v aktuální soutěži.

Soutěžní otázka Soutěž tentokrát probíhá pouze na webu. Na náš email jazz@rozhlas.cz stačí odpovědět do 8.11. na tuto soutěžní otázku:

S jakou kapelou vystoupil John Scofield v roce 2012 v pražském klubu Jazz Dock?

Vypsáno: 2. 11. – 8. 11. 2013

02764703.jpeg

O co se hraje? 2 x 1 vstupenka na koncert Johna Scofielda (Divadlo Archa, Praha, 12. 11. 2013)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.