Vyhrajte nové album Limba!

13. listopad 2017

Tento týden soutěžíme o novinku s názvem Details, která obsahuje pouze předem zkomponované skladby. Jedno ze tří CD může být Vaše!

České kvarteto ve složení Pavel Hrubý (sopránsaxofon, basklarinet), František Kučera (trubka, křídlovka), Taras Voloshchuk (kontrabas) a Dušan Černák (bicí) dříve stavělo na volné improvizaci a všechna jeho předchozí alba z ní alespoň zčásti vycházela. U novinky Details je tomu jinak.

Všichni členové skupiny měli za úkol před natáčením něco připravit – „nějaký fragment, motiv, groove, melodii“ – a kapela pak tyto nápady během natáčení dopracovala do konečného tvaru.

I přes změnu koncepce zůstává charakter tvorby Limba stále relativně stejný. Pavel Hrubý ho v nedávném rozhovoru pro ČRo Jazz popsal následovně: „Limbo se vyznačuje tím, že hraje hudbu jednoduchou, sdělnou, srozumitelnou širokým vrstvám, ale rafinovaně zahranou.“

Jednu ze tří kopií alb můžete vyhrát v naší aktuální soutěži. Stačí, když budete poslouchat Český rozhlas Jazz a správně zodpovíte soutěžní otázku.

Vypsáno: 13. 11. – 19. 10. 2017

POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 3 x 1 CD Limbo – Details (Poli5, 2017)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.