Vyhrajte nové album pianistky Nikol Bókové

19. září 2019

V naší nové soutěži můžete vyhrát CD Inner Place pianistky Nikol Bókové. Soutěžní otázku můžete slyšet ve vysílání ČRo Jazz!

Nikol Bóková je vzděláním a zaměřením především klasická klavíristka. Pravidelně spolupracuje s předními českými orchestrálními tělesy a již v devíti letech poprvé vystoupila jako sólistka s Janáčkovou filharmonií Ostrava, s níž dodnes spolupracuje. Nyní vychází na labelu Animal Music její první ryze autorské album s názvem Inner Place nahrané v klasické sestavě jazzového tria klavír-kontrabas-bicí, které čerpá z jazzu, klasické hudby a minimalismu a částečně i z populární hudby. Ke spolupráci si přizvala talentované hráče mladé jazzové generace, kontrabasistu Martina Kociána a bubeníka Michała Wierzgońe. 

Album Inner Place vykazuje vysokou kompoziční i interpretační vyzrálost, aniž ztrácí cokoli z čerstvosti debutu vycházející z toho, že autorka jeho prostřednictvím objevuje nové světy. Nikol Bóková ve své autorské tvorbě svobodně a bez jakýchkoli předsudků překračuje hranice hudebních žánrů, fascinovaná možnostmi, které jí nabízí.

Poslouchejte Český rozhlas Jazz a dozvíte se soutěžní otázku, ukrytou v našem vysílání!

Vypsáno: 20. 9. – 30. 9. 2019

POZOR: Soutěžní otázku uslyšíte pouze ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz a to po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Dva výherce tentokrát losujeme z došlých správných odpovědí.

O co se hraje? 3 x CD Nikol Bóková - Inner Place

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.