Vyhrajte nové album Silvy Šírové!

10. červen 2019

Výherci české kategorie soutěže Jazz Fruit vydávají nové album. Můžete je mít doma, pokud zodpovíte soutěžní otázku ukrytou ve vysílání Českého rozhlasu Jazz.

Sextet Silvy Šírové sestavila tato saxofonistka a flétnistka z řad absolventů a studentů VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka. Repertoár tvoří především její autorské skladby, které vznikaly v hodinách skladby pod vedením Milana Svobody. Kompozice jsou žánrově poměrně rozmanité (od latiny a balad až po drum'n'bass), spojuje je však důraz na melodiku a harmonickou konzistentnost. Vlastní tvorba je pak doplněna o vybrané skladby z dílny světových hudebníků (Tom Harrell, Bobby Watson). Při tvorbě repertoáru bylo mimo jiné záměrem využít charakteristickou kombinaci trubka & tenorsaxofon.

V dubnu 2018 byla kapela oceněna jako vítěz české kategorie soutěže JazzFruit. Na základě výhry vzniklo album What´s Hidden, které můžete vyhrát v aktuální soutěži ČRo Jazz.

Vypsáno: 10. 6. – 23. 6. 2019

POZOR: Soutěžní otázku uslyšíte pouze ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz a to po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Jednoho výherce tentokrát losujeme z došlých správných odpovědí.

O co se hraje? 3 x CD Silva Šírová Sextet - What´s Hidden (Polí 5)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.