Zahrajte si o novinku Erika Rothensteina!

2. leden 2013

Jazz s prvky klezmeru?

Slovenský saxofonista a skladatel Erik Rothenstein vydal po delší době nové album. Jmenuje se Blázni z Chelmu a vyšlo u vydavatelství Real Music House.

Prvky klezmerové hudby, jazzových harmonií i kolektivní improvizace doplněné o autorské texty Zuzany Očenášové Hasičákové spojil Erik Rothenstein do jedinečného celku, který nemá na slovenské hudební půdě konkurenci. Producentsky se pod nadžánrovou nahrávku talentovaného skladatele podepsali hudebníci Robert Pospiš a Martin Sillay.

Kapelu unikátního projektu vedle leadera tvoří rytmická sekce ve složení: Ľuboš Šrámek (klavír), Štefan Bartuš (kontrabas) a srbský bubeník Dušan Novakov. Zvláštností je kombinace bastrombónu (Michal Motýl) a baryton saxofonu v improvizovaných plochách. Hostem ansámblu je zpěvačka Mirka Záhumenská. CD Blázni z Chelmu můžete vyhrát v naší nové soutěži!

Podívejte se na klip:



Vypsáno: 2. 1. – 13. 1. 2013 POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání Euro Jazzu – nového webového rádia Českého rozhlasu. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 3 x CD Erik Rothenstein – Blázni z Chelmu (Real Music House, 2012)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail eurojazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka