3 x CD Ida Kelarová & Jazz Famelija

7. únor 2011

Stále pochybujete, že může existovat česká verze „gypsy jazzu“?

Ida Kelarová to na CD Aven Bachtale! dokázala. Tato nahrávka vznikla za podpory vynikajícího bandu Jazz Famelija a dokazuje vytříbený cit pro nalezení rovnováhy mezi romskou muzikou a jazzem. O album můžete soutěžit právě tento týden.SOUTĚŽ UKONČENA, správná odpověď byla C), gratulujeme výhercům: Petr BlažekJiří KvětonPetr Lavický

Vypsáno: 7. 2. – 13.2.

Soutěžní otázka: V jakém příbuzenském vztahu jsou zpěvačky Ida Kelarová a Iva Bittová? Jsou to: A) matka a dcera B) sestřenice C) sestry

02227500.jpeg

O co se hraje? 1. cena: CD Ida Kelarová, Desiderius Dužda a Jazz Famelija - Aven bachtale (Indies Scope, 2009) 2. cena: CD Ida Kelarová, Desiderius Dužda a Jazz Famelija - Aven bachtale (Indies Scope, 2009) 3. cena: Ida Kelarová, Desiderius Dužda a Jazz Famelija - Aven bachtale (Indies Scope, 2009)

01055846.jpeg

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail eurojazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“, nebo pošlete SMS zprávu ve tvaru JAZZmezeraA\B\C (jedna možnost podle zvolené odpovědi, tedy A, B, nebo C) na tel. číslo 907 77 06. Cena jedné SMS je 6 Kč. Službu provozuje Advanced Telecom Services, s.r.o. Ceny do soutěže poskytlo vydavatelství Indies Scope. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.