Branford Marsalis Quartet – live 2012

20. březen 2013

V sobotu 23. března ovysíláme na Českém rozhlase Jazz koncert kvarteta amerického saxofonisty Branforda Marsalise.

Sobota 23. 3. – ČRo Jazz 20:00 – 20:55: Jazz Club – záznam koncertu z Napa Halley Opera House, Napa (USA) , nahráno živě 29. 3. 2012

Když v roce 2009 Branford Marsalis vyměnil bubeníka ve svém kvartetu, mnoho posluchačů mu to nemohlo odpustit – místo bubenického veretára Jeff “Tain” Wattse nastoupil tehdy právě osmnáctiletý mladíček Justin Faulkner.

Časem se to však ukázalo jako dobrá volba, jak dokazuje i Faulknerova premiéra na Marsalisově posledním albu Four MFs Playin’ Tunes. Mimořádně zdařilá kolekce autorských skladeb i jazzových standardů ukazuje kapelu v nejlepším světle: není to hudební svět přespříliš objevný, pro milovníky straight-ahead jazzu však nabízí živelný a plnokrevný zážitek srovnatelný s tím nejlepším, co v této kategorii v současné době vzniká.

Podívejte se na ukázku:



Na koncertě, který odvysíláme tuto sobotu, Branford Marsalis představí především skladby z nového alba MFs Playin’ Tunes. Kromě již zmiňovaného nového bubeníka jej doprovodí basista Eric Revis a osvědčený pianista Joey Calderazzo. Nenechte si ujít tento výjimečný program pro sobotní večer!

Branford Marsalis Quartet – live 2012

Branford Marsalis – saxofony Joey Calderazzo – piano Eric Revis – basa Justin Faulkner – bicí

02697907.jpeg

Jazz Club je série koncertních záznamů, vysílaných každou sobotu od 20:00 na stanici Český rozhlas Jazz. Koncertní záznamy pocházejí buď z archivu Evropské vysílací unie (European Broadcasting Union), archivu Českého rozhlasu, nebo jde o záznamy již vydané na komerčně dostupných nosičích.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.