Brian Blade „Mama Rosa“ – koncert z Jazz Docku

6. březen 2013

V sobotu 9. 3. odvysíláme na Českém rozhlase Jazz koncert bubeníka Briana Bladea (zaznamenaný v pražském Jazz Docku). Blade však bude hlavně zpívat a hrát na kytaru.

Sobota 9. 3. – ČRo Jazz 20:00 – 21:05: Jazz Club – klub Jazz Dock, Praha (nahráno živě, 22. 4. 2012)

Brian Blade je sice obecně znám jako nepřekonatelný bubeník, ale především je to vynikající hudebník a jedna z nevlivnějších osobností současné tvůrčí hudby. Jeho dynamická hra učarovala největším osobnostem současného jazzu, především saxofonistovi Wayne Shorterovi, který v Česku s úspěchem vystoupil už dvakrát, nebo klavíristovi a aranžérovi Billymu Childsovi: ten si svůj Chamber Jazz Ensemble bez Bladeovy pestrobarevné hry představit už nedokáže.

Bladeovo muzikantské alter ego odhaluje ovšem nezvyklé album Mama Rosa, sbírka folkem, country, jazzem, rockem i soulem inspirovaných písní, jež Blade sám zpívá a navrch se k tomu doprovází na kytaru.

Ocenit krásu jednoduchosti projektu Mama Rosa mohli loni na jaře také návštěvníci Bladeových koncertů v Praze a v Brně. Český rozhlas byl u toho a v sobotu 9. 3. od 20:00 odvysílá sestřih právě z pražského vystoupení. Nenechte si ujít tento výjimečný zážitek!

Brian Blade „Mama Rosa“ – koncert z Jazz Docku, 2012

02842031.jpeg

Brian Blade – zpěv, kytaraKelly Jones – zpěv,Goffrey More – kytaraChris Thomas – basaSteve Nistor – bicí

Jazz Club je série koncertních záznamů, vysílaných každou sobotu od 20:00 na stanici Český rozhlas Jazz. Koncertní záznamy pocházejí buď z archivu Evropské vysílací unie (European Broadcasting Union), archivu Českého rozhlasu, nebo jde o záznamy již vydané na komerčně dostupných nosičích.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.