Cyrille Oswald Quartet – live 2011

25. červen 2012

Sobota 30. 6. 2012 – Euro Jazz 20:00 – 21:00: Jazz Club, záznam koncertu z klubu Jazz Dock, Praha, 6/2011

Koncert kvarteta holandského saxofonisty Cyrilla Oswalda (sídlícího ovšem již delší dobu v Praze) zaznamenal Český rozhlas před rokem v pražském klubu Jazz Dock. V sobotu 30. června od 20:00 jej odvysíláme na Euro Jazzu!

Cyrille Oswald zahájil profesionální hudební dráhu počátkem 90.let, kdy žil v karibské oblasti. Po návratu do rodného Holandska studoval Královskou konzervatoř v Haagu pod vedením Johna Ruocca. Od té doby nahrával a účinkoval v Holandsku i v zahraničí se soubory jako Cubop City Big Band, Nueva Manteca, Rumbata a další.

Od roku 2008 pobývá Cyrille Oswald především v Praze, kde se do jazzového života zapojil i organizačně – pořádal jazzové koncerty českých i zahraničních hudebníků v klubu Jet Set.

Po usazení v Praze a lektorování na jazzových dílnách pořádaných Českou jazzovou společností Oswald brzy založil vlastní kvarteto s Davidem Dorůžkou, Tomášem Liškou a Danielem Šoltisem a v téže sestavě natočil pro Animal Music své čtvrté (plně autorské) album The Wrong Present (2010).

Podívejte se na rozhovor s Cyrillem Oswaldem:

Právě koncert formace z alba The Wrong Present zazní v sobotu na Euro Jazzu. Na záznamu uslyšíte v živém provedení především Oswaldovy autorské kompozice ze zmiňovaného CD, ale i některé nové kousky. Nenechte si ujít výjimečný zážitek pro sobotní večer!

Cyrille Oswald Quartet – live 2011

02390600.jpeg

Cyrille Oswald – saxofonyTomáš Liška – kontrabasDavid Dorůžka – kytaraDaniel Šoltis – bicí

Jazz Club je série koncertních záznamů, vysílaných každou sobotu od 20:00 na Euro Jazzu. Koncertní záznamy pocházejí buď z archivu Evropské vysílací unie (European Broadcasting Union), archivu Českého rozhlasu, nebo jde o záznamy již vydané na komerčně dostupných nosičích.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.