Fotoreport: Ida Kelarová & Jazz Famelija pokřtili album

4. květen 2012

Živelné propojení prvotřídních jazzových muzikantů a romských písní předvedla Ida Kelarová při čtvrtečním křtu svého nového alba Šunen Savore. Přinášíme fotoreport z této akce.

Oproti dosti jazzové nahrávce Aven Bachtale je aktuální snímek o poznání více soustředěn na romskou píseň. Natáčení alba probíhalo ve studiích Sono Records a vznikalo přímo na místě.

Ida Kelarová o tom říká: „Písně se neustále tvoří a my je nestíháme natáčet, což by byla škoda. Takže jsem cítila impuls a šlo se do toho. Jsme seskupení, kdy všichni hrajeme a máme své další aktivity, takže když se sejdeme, tak to je opravdu jen na koncertech. Tentokrát jsme se všichni sešli na 6 dní a ve studiu jsme tvořili. Předložila jsem naše nové písně kapele přímo na místě. Nikdo jsme pořádně nevěděli, co z toho vznikne.“

Křest nového CD se konal v pražském Lucerna Music Baru v rámci závěrečného koncertu festivalu Mladí ladí jazz. Mimořádným hostem kapely byl srbský akordeonista Lelo Nika. Více o albu Šunen Savore čtěte v rozhovoru s Idou Kelarovou.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.