Fotoreport: Mocca Malacco v Jazz Docku

1. červen 2011

Kvintet Mocca Malacco hrál v pondělí 30. května v pražském klubu Jazz Dock. Přinášíme fotoreport z této akce.

Oficiálně šlo o absolventský koncert dvou studentů VOŠ Jaroslava Ježka, trombonisty Štěpána Janouška a Michala Wróblewskiho (jejich učitelé Svatopluk Košvanec či Rostislav Fraš ostatně byli v publiku), ale kapela pod tímto názvem koncertuje delší dobu, nyní v obměněné sestavě s kytaristou Jiřím Šimkem (Muff, NUO).

Mocca Malacco v Jazz Docku nehráli poprvé: záznam jejich koncertu z loňského roku odvysílá internetové rádio Euro Jazz v brzké době. Skupina dosud nevydala žádné album (starší dema si můžete stáhnout zde), její hráče je ale možné slyšet ve vícero sestavách (např. Bucinatores Orchestra). Repertoár pražského koncertu tvořily většinou autorské skladby Michala Wróblewskiho (Neuvěřitelně blonďatá, Kitten bonsai atd.), ale i převzatá tvorba (např. Steve Coleman, průkopník M-Base).

Mocca Malacca, Jazz Dock, 30. 5. 2011

Michal Wróblewski – saxofony Štěpán Janoušek – pozoun Jiří Šimek – kytara Dan Panchártek – baskytara Petr Mikeš – bicí (záskok za Martina Kuzmu)

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.