Igor Ochepovsky přináší svěží fusion-jazzové album

1. duben 2017

Skladatel a kytarista Igor Ochepovsky představí 6. dubna na koncertě v pražské Vile Štvanice své nové album I’m the Wind. Kmotrem desky bude zpěvák Dan Bárta.

Jde o dílo progresivního hudebního skladatele, který pochází z Ruska, ale již více než šest let žije a tvoří v Praze. „Přestěhování se do Evropy bylo zlomové pro formování mého pohledu na život a také pro vývoj mého tvůrčího přístupu. Inspirací a zároveň impulsem pro vznik desky mi byly životní zkušenosti a vnímání světové situace,“ říká Igor Ochepovsky.

Přes svůj mladý věk má jasný rukopis ‒ kompoziční styl, který chce v budoucnu rozvíjet a posouvat dál. Je vítězem mezinárodní talentové soutěže MoneyPolo 12, která odstartovala jeho práci na autorské desce.

Na albu I’m the Wind najdeme autorské skladby na pomezí východní a západní kultury. Jazzová kompoziční technika se prolíná s klasickou evropskou a dohromady je spojuje moderní groove. „Mám štěstí, že se mi pro nahrávání alba podařilo dát dohromady špičkové hudebníky, se kterými jsem chtěl vždycky spolupracovat,“ dodává kytarista. Na albu hrají např. Roman Vícha, Petr Kalfus, Jan Steinsdörfer, Miroslav Hloucal a další špičky české jazzové scény.

Ochepovsky mimo jiné vytvořil scénickou hudbu pro představení Beach Boys od Loosers Cirque Company, které mělo premiéru na Letní Letné. Jako autor hudby spolupracuje také s ukrajinským režisérem Maximem Teterukem a působí i jako producent. Jedním z jeho počinů je například hudební produkce Designbloku.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka